Ο τοπικός πολιτισμός της περιοχής των Τζουμέρκων
Υπόμνημα:
..oberursel.de.. Aber wenn Katze krank wäre, priligy apotheke Sam und Doktor Eichendorfer lädt zwei Cent pro Anruf noch, würde ich ihn gar nicht im Haus haben. Ich habe zu viel levitra auf rezept kaufen Respekt vor link meiner Katze, Sam.

Ασημουργία

no images were found

Η τέχνη της αργυροχοίας ενσωματώνοντας στοιχεία παραδοσιακά αλλά και νεωτερικά, αντανακλά τις μεταβολές της αισθητικής αλλά και τις εναλλαγές των καλλιτεχνικών προτύπων τόσο στο πλαίσιο του κοσμικού όσο και του εκκλησιαστικού. Δείγματα αυτής της αισθητικής σώζουν ως τις μέρες μας τα αργυροποίκιλτα κοσμήματα με τις φυλακτικές και διακοσμητικές παραστάσεις αλλά και τα έργα της εκκλησιαστικής αργυροχοίας με τον αναθηματικό χαρακτήρα.Στο θεματικό ιστό της αργυροχοικής τέχνης εντάσσονται θρησκευτικές και μυθολογικές παραστάσεις , φυτικά και ζωικά μοτίβα και θρησκευτικά σύμβολα και απεικονίσεις.  Η τέχνη αυτή αναπτύσσεται στο εσωτερικό  εσωτερικό της ορεινής κοινότητας των Καλαρρυτών. Οι κυριότερες τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι η εγχάρακτη, το σαβάτι και η συρματερή τεχνική.

Χρηστικά κατά βάση τα αντικειμενα- επιδρούν κοινωνικά καθώς οδηγούν από κοινού με την ενδυμασία την οποία συμπληρώνουν, στην παράγωγη μηνυμάτων προς τα άλλα μέλη της κοινότητας. Τα αντικειμενα της ασημουργίας διαμορφώνουν μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας με τον δημιουργο – τεχνίτη- χρυσικο να αποτελεί τον δίαυλο αυτής της επικοινωνίας. η αναζήτηση της αισθητικής διάστασης του έργου καθιστά τον αργυροχόο δημιουργο ο οποίος εκφράζει την συλλογική αισθητική της κοινότητας. Τα κοσμήματα όπως για παράδειγμα η πόρπη που συγκρατεί το ένδυμα  πέρα από την χρηστική άξια που έχει εκφράζει και την κοινωνική θέση του κατόχου της.